С НАДУВАЕМА ЛОДКА ОКОЛО СВЕТА

НАЧАЛО МАРШРУТ ЕКИПИРОВКА ИСТОРИЯ ЕКОЛОГИЯ EN

Екипа

Бранимир е магистър по археология но истинското му призвание са книгите и тяхната продажба. Кара сърф, каяк и яхта. Първото му плаване е когато е 10 годишен. Лодката е издълбана от стиропор а целта е остров .... в центъра на София на средата на наводнен строеж. Като голям любовта към водата си остава. Придобива капитанско свидетелство през 2007 година. С яхта плава на Големите Споради и Цикладите. Най-сериозно е едно прибиране от 110 мили от Самотраки до Кавала при вятър над 15 възела и триметрови вълни през нощта. С лодка е плавал по Арда, Места, Струма, Велика Морава и Дунав.
   Идеята му хрумва при историческо проучване за Волжска България, Казан и ролята им в овладяването на Сибир. В този момент желанието е за плаване от Амстердам до Охотско море но по късно след като прочита книгата „Зовът на далечния Север“ на Ким Хафез осъзнава че е напълно възможно околосветско плаване.
   Предвижда се да е ръководител на експедицията.

Даян е програмист, но не му е чужд и всякакъв вид хардуер. Много добре се оправя с двигателите с вътрешно горене и останалата механика. За забавление сам за 10 дена успява да смени купе на кола. Тоест сваля всички части на автомобила и после ги монтира отново. Кара сърф и гребе. Участвал е като екипаж в плаване с яхта около остров Тасос. С моторна лодка обикаля цялата Делтата на Дунава без местен лоцман само на база навигация.
   Предвижда се да бъде механика на експедицията.

Кирил пее в Виенската опера но голямата му страст е сърфа. Със сигурност ще го засечете всяко лято на Лимнос или Гьокчеада. Често е на Нойзидлер-Зеевинкел в Австрия или на Лаго ди Гарда в Италия. Карал е и на по-екзотични места като Червено Море в Египет.

Поради многото турнета не сигурно че ще успее да се освободи за 5 месеца през лятото, но всички се надяват да е част от екипажа тъй като устойчивостта му в кризисни моменти е доказана през годините.

Аз съм Криси и съм режисьор, бакалавър по публична администрация и магистър по дигитализация. Родена съм през едно късно лято, някога, в миналото хилядолетие. И въпреки, че за първи път съм вдишала морски въздух страдам от тежка форма на морска болест, което не ми позволява да карам или да се возя на каквото и да е, което се движи по вода... за сметка на това съм страхотен организатор и боравя умело с пари, което е и причината да се присъединия към екипа на това интересно начинание.
   По-голямата част на съзнателния си живот съм отдала на работата в телевизии – от 1988 в БНТ (тогава още БТ) започнах като асистент-режисьор, завърших кариерата си в националната телевизия като режисьор на пулт в дирекция „Новини“ и режисьор в спортната редакция.
   През 2000 година постъпих в Нова ТВ, като в 18-те години изкарани там съм се занимавала с най-различни предавания, на различни длъжности – най-вече режисьор на „Новини“ и спорт. Осем години бях режисьор на „Спортен свят с Крум Савов“, иначе казано около 120 неделни, непочивни дни 😊 С особено умиление си спомням за кино-предаването, което правихме с приятелката ми Ралица Манчева, някъде в началото на този век. Срещнах добри хора, с които искам да общувам... И много други... 😊
   В момента съм част от екипа на WNESS TV, отново като режисьор.
   Освен заниманието с организационната и логистична работа имам идея да изработя, заедно с екипа, който ще обикаля света, научно-популярна поредица, с реалити елемент, с историческо и географско съдържание. Нещо като модерен пътепис, заснет по време на експедицията. Вярвам, че в епизодите всеки зрител ще намери по нещо интересно за себе си, от всички древни и диви места, които ще посетят момчетата с лодката.
   Може да откриете резюмета на сериите по-нататък, пак тук, на сайта.

Цвета е магистър историк и магистър-инженер по хранителни технологии, специалност кетъринг. Изключително добре се справя с оргнизационни въпроси. През свободното си време обича да пътува.От много години лятото е на къмпинг „Градина“, където обича да плува , да кара сърф и да се разхожда по пясъка.Обича много планината и планинските разходки.Почитател е на зимните спортове - кара ски. Съпричастна е на проекта и ще го подпомага с логистиката която е един от основните стълбове на експедицията.

Аз съм Николай. Бил съм каяк инструктор,организатор в тв. Сериали и т.н.в момента работя в зимния дворец на спорта.През свободното си време обожавам да ходя сред природата,при всеки свободен момент обичам да пътувам(постоянно ако мога 🙂) Живея за мига,обичам спорта,който е неизменна част от живота ми.Изучавал съм източни бойни изкуства,както и бокс,баскетбол и волейбол.